latinica  ћирилица
12/12/2018 |  11:26 ⇒ 14:25 | Аутор: Б92

Нападач из Стразбура побјегао у Њемачку? (ВИДЕО)

У нападу на Божићни сајам у Стразбуру двоје људи је убијено, а 14 повријеђено. Још увијек није јасно шта је са нападачем. Неки медији тврде да је опкољен, други да је у бјекству.
Напад у Стразбуру - Фото: nezavisne novine
Напад у СтразбуруФото: nezavisne novine

 

Нападач из Стразбура идентификован је као Чериф Чекат /29/, а његов кривични досије садржи 25 судских случајева, рекла су данас два извора из француске полиције. Он је у неколико случајева био оптужен за дјела тешке пљачке. Француски тужилац Реми Хејц изјавио је данас да су очевици чули да је осумњичени нападач на божићну пијацу у Стразбуру узвикивао "Алаху екбер".

У међувремену, одлучено је да се ниво опасности од терористичких пријетњи дигне на највиши ниво.

Иако су неки француски медији пренијели да је полиција опколила нападача, према информацијама државног секретара француског Министарства унутрашњих послова, Лорана Нуњеза, он је и даље у бјекству.

Нуњез је рекао за радио Франс Ентер да је могуће да је нападач побјегао у сусједну Њемачку као и да још није установљено да је тероризам мотивација за напад.

Париско тужилаштво ће истрагу о пуцњави у центру Стразбура, покренути као да се ради о терористичком нападу. Тужилац, који је задужен за противтерористичке истраге, отпутоваће у Стразбур, саопштено је из његове канцеларије.

Министар унутрашњих послова Кристоф Кастане додао је да је нападач од раније познат полицији и да има досије.

Локалне власти кажу да је он од раније на себе скренуо пажњу обавјештајних служби, преноси Ројтерс.