latinica  ћирилица
12/12/2018 |  11:55 | Аутор: СРНА

Ђаковић: Турбуленције у странкама не утичу на рад локалне заједнице

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је данас на сједници Скупштине града да турбуленције у појединим странкама након октобарских општих избора нису утицале на рад те локалне самоуправе.
Миленко Ђаковић - Фото: РТРС
Миленко ЂаковићФото: РТРС

"Оно што смо ми радили у Приједору, односно пројекте које смо планирали у већини смо реализовали, а у овом периоду око и након избора дефинисана је и одговарајућа помоћ Владе Републике Српске и сви ти пројекти су у току", рекао је Ђаковић одговарајући на одборничко питање одборника СДС-а Ратка Стојића о стању пројеката у Приједору након турбулентних ситуација у многим странкама након избора.

Ђаковић је додао да многе странке сматрају да би обједињавање општих и локалних избора, који би се одржавали сваке четири године, била повољнија варијанта која би створила простор за квалитетнији рад и на локалном и републичком нивоу.

"Нама је највећи проблем асфалтирање и уређење макадамских и аслфатних путева, што је проблем незавршених тендера, а не политичке турбуленције. Као потврда да све иде по плану је за сутра заказано потписивање уговора за изградњу ауто-пута Приједор-Бањалука и брзе цесте Приједор-Козарска Дубица", рекао је Ђаковић.

Он је додао да је ријеч о повољном уговору, будући да ће инвеститор своје улагање наплатити путем путарине у наредних 30 година.

"Та ће инвестиција отворити регију за промет робе у свим смјеровима, а ми ћемо побољшати услове за инвестирање, јер инвеститори долазе гдје је квалитетна инфраструктура и гдје је безбједносна ситуација повољна", рекао је Ђаковић.

Сједница Скупштине града Приједор данас је почела полагањем заклетве нових одборника у Скупштини града, будући да су досадашњи одборници СНСД-а Дражен Врховац и Драгослав Кабић, те одборник СДС-а Милан Тубин добили посланичке мандате у Народној скупштини Републике Српске.

Умјесто њих, нови одборници у Скупштини града су Маја Марковић и Ненад Гвозден из СНСД-а и Славко Шврака из СДС-а.