latinica  ћирилица
12/12/2018 |  12:00 | Аутор: СРНА

Дрецун: Приштина нема начина да натјера Београд да призна Косово

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да је увођење такси од 100 одсто на робу из Србије до сада најснажнији, али посљедњи покушај Приштине да натјера Србију да призна самопроглашену независност Косова.
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič) -
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič)

Он сматра да Приштина нема више "ниједан арсенал" за овакав напад, осим да посегне за насиљем. "Али то је за њих доста политички ризично и не верујем да ће до тога доћи", рекао је Дрецун за Телевизију "Пинк".

Он је нагласио да ће се прије стићи до компромисног рјешења што буде јаснија ситуација да самопроглашено Косово нема перспективу и не може да опстане као самопроглашено.

"Србија тежи томе да постигне компромисно решење и ако је то нека агресија према Косову, онда ћемо наставити са таквим понашањем. То што смета /премијеру самопроглашеног Косова Рамушу/ Харадинају је ситуација где се види да та творевина нема никакву перспективу. Видимо да многе државе повлаче признање, огроман је криминал, незапосленост и лоше се живи. Сада је сва пажња окренута ка тражењу кривца", рекао је Дрецун.

Он је навео да ће Београд на међународном плану наставити да оспорава самопроглашено Косово као државу, сем на онај начин гдје је договорено да се Косово представља са звјездицом или у оквиру Резолуције 1244 Савјета безбједности УН.