latinica  ћирилица
12/12/2018 |  12:14 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Промовисан други том Енциклопедије Републике Српске (ФОТО)

Други том Енциклопедије Републике Српске промовисан је данас у Бањалуци.

Други том Енциклопедије обухвата слова В и Г, која имају понајвише одредница. Обухвата 1.450 одредница са 25 карата и 300 фотографија.

Представљање културе, историје, традиције и језика Српске започето је објављивањем првог тома ове енциклопедије.

Промовисан други том Енциклопедије Републике Српске (Фото: РТРС)

Предсједник АНУРС Рајко Кузмановић навео је да ће Енциклопедија Републике Српске укупно имати шест томова и да се већ ради на трећем тому.

Кузмановић је, на промоцији, рекао да ова институција убрзано ради на остваривању најзначајнијег пројекта који треба да покаже каква је лична карта Републике Српске, а којег проводи Влада Српске.

- Та лична карта се огледа у области културе, науке, религије, образовања, истраживачких пројеката, односно све оно што показује да ли једна држава има снаге и воље да изради такав пројекат - истакао је Кузмановић.

Драгољуб Мирјанић (Фото: РТРС)

Генерални секретар Академије Драгољуб Мирјанић рекао је да ова енциклопедија представља личну карту Републике Српске, јер свако село и засеок постаје њен дио.

- У Енциклопедији су заступљена сва природна богатства, институције, појединци без обзира на националну припадност који су допринијели афирмацији и развоју Републике Српске у прошлости и садашњости и који раде за њену будућност - истакао је Мирјанић i најавио да ће други том Енциклопедије Републике Српске бити представљен 26. децембра у Источном Сарајеву.