latinica  ћирилица
12/12/2018 |  12:24 | Аутор: Б92

Нејмар – фудбалер са 35 спонзорских уговора

Осим успјеха на терену, некадашњи играч Сантоса и Барселоне једнаке резултате постиже и када су спонзорски уговори у питању, па се процјењује да Нејмар тренутно има богатство у вриједности од 170 милиона евра.
Нејмар - Фото: AFP
НејмарФото: AFP

Прије неколико дана постао је глобални амбасадор Националне банке Катара (QНБ), што значи да је у каријери имао уговоре са 35 различитих компаније, више него било који фудбалер на свијету. Више и од "маркетиншке машине" Кристијана Роналда и његовог највећег ривала Лионела Месија.

Осим тога, он је заштитно лице компанија попут "Најкија", "Риплеја", "Гаге Милано", "Жилета", "Ред Була"...

Момак који држи рекорд као најскупље плаћени играч свих времена (222 милиона евра) обавезао се на сарадњу са новим партнером, али финансијски детаљи још нису објављени.

На потписивању уговора са Националном банком Катара био је његов отац и менаџер Нејмар сениор, а највећи дио новца требало би да иде за институт 26-годишњег фудбалера у Праја Грандеу, општини града Сао Паула.

"Нејмар је без дилеме најбољи амбасадор нашег бренда и неко са ким дјелимо исте вриједности које ће донијети велику страст за пружањем изузетног искуства нашим корисницима. Сарадња са Нејмаром повећава свијест о нашем бренду на међународном тржишту, гдје QНБ наступа са великом преданошћу у складу са глобалном стратегијом и додатно јача наше напоре у развоју заједница у којима послујемо у оквиру наше растуће интернационалне мреже", стоји у саопштењу банке.

Јусеф Дарвиш, генерални менаџер компаније QНБ, имао је само ријечи хвале за новог партнера.

"Именован је за једног од 100 најутицајнијих људи на свијету. Нејмар је права спортска икона која инспирише навијаче широм свијета да стреме достизању врхунских стандарда и савршености", казао је Дарвиш.

Свјетски медији наводе да би овај корак значио да не планира да се враћа у Шпанију, како је раније спекулисано, пошто је постојала могућност да заигра за Барселону или Реал Мадрид.

"Нејмар дјели исте вриједности са Националном банком Катара као и то да константно јури савршеност у достизању великих резултата у свакој утакмици", рекао је његов отац.

Бразилац има више од 209 милиона пратилаца на друштвеним мрежама, тренутно има више од 20 активних спонзорских уговора, док је раније сарађивао и са компанијама "Полис", "Панасоник", "Волксваген", "Кастрол", "Ментос", "ПокерСтарс.com", "Сантандер", "Листерин" и многим другим.