latinica  ћирилица
12/12/2018 |  12:36 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Липљан- Албанци исписали "ОВК" на српској школи и кући

Група Албанаца данас је у Липљану прескочила ограду Основне школе "Браћа Аксић" коју похађају српска дјеца и на зиду спрејом исписала "УЧК" /ОВК/, што је међу ученицима и наставницима изазвало велику узнемиреност, а потом је исти графит недалеко од школе исписан и на једној српској кући.
Исписан графит УЧК на основној школи у Липљану (Фото: Kancelarija za KiM -
Исписан графит УЧК на основној школи у Липљану (Фото: Kancelarija za KiM

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију је саопштено да је за стварање друштвене климе у којој се, чак и српска дјеца излажу оваквој врсти пријетњи и насиља, једино и искључиво одговорна Приштина.

Националистичка и шовинистичка хистерија међу појединим Албанцима већ недјељама се генерише из Приштине најавама формирања тзв. војске Косова и исписивање слогана ове врсте не може се схватити другачије него као пријетња читавом српском народу на Косову и Метохији, наведено је у саопштењу.

Констатовано је да су овакви изливи непријатељства према српском народу несумњиво посљедица почетка рада Специјалног суда за злочине терористичке ОВК, што је, очигледно, уплашило и онеспокојило злочинце који су у протекле двије деценије на КиМ често слављени као хероји.

Из Канцеларије је поново упућен апел међународној заједници да предузме хитне кораке како би непријатељи стабилности и мира у Приштини били обуздани и спријечени у намјери да дестабилизују цијели регион.