latinica  ћирилица
12/12/2018 |  13:08 | Аутор: ТАНЈУГ

ЛШ: Шешири готово познати, ко ће с ким у осмини финала?

Пред последње утакмице у групној фази већ су скоро познати шешири за осмину финала Лиге шампиона.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

Српски представник Црвена звезда није успио да презими у Европи, али је оставила добар утисак у групи смрти из које су даље прошли Пари Сен Жермен и Ливерпул.

Још једно слободно мјесто остало је за нокаут фазу – у Ф групи у Шахтјор и Олимпик Лион међусобно одлучују о другом мјесту.

Без обзира на све улог за два тима је велики, а Украјинце само тријумф води у међу 16 најбољих у Европи пошто Лион има два бода више.

У осталим групама могуће су ротације првопласираног и другопласираног, али ће оне бити тешко изводљиве. У групи Е Бајерн има два бода више од Ајакса, па ће два тима у директном дуелу одлучивати о томе ко ће у први шешир.

Групу Х тренутно предводи Јувентус са 10 бодова, Манчестер јунајтед има 8, али је тешко очекивати да ће "Стара дама" изгубити од Јанг Бојса у гостима и препустити чело "Црвеним ђаволима".

Жреб за осмину финала на програму је у понедељак у подне по нашем времену и поново ће бити полудиригован јер по правилима УЕФА ни у овој фази такмичења не могу да се састану клубови из исте земље.

први шешир:
Борусија Дортмунд
Барселона
Пари Сен Жермен
Порто
Бајерн Минхен/Ајакс
Манчестер сити
Реал Мадрид
Јувентус /Манчестер јунајтед

други шешир:
Атлетико Мадрид
Тотенхем
Ливерпул
Шалке
Ајакс/Бајерн Минхен
Шахтјор Доњецк/Олимпик Лион
Рома
Манчестер јунајтед/Јувентус