latinica  ћирилица
12/12/2018 |  13:34 ⇒ 20:18 | Аутор: СРНА

У четвртак сусњежица и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује постепено наоблачење са сусњежицом и снијегом и највишом температуром ваздуха до пет, на југу до девет степени Целзијусових.

Ујутро ће бити мало до умјерено промјенљиво облачно, суво и хладно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће промјенљиво до претежно облачно, уз постепено наоблачење на југу, западу и сјеверозападу, тако да ће у тим подручјима бити услова за слабе мјестимичне падавине, углавном провијавање снијега, а послије подне за ледену кишу.

Вјетар ће бити умјерене јачине на планинама, а током послијеподнева на сјеверу појачан.

Јутарња температура износиће од минус седам до нула, на планинама до минус 12, на југу до пет, а дневна од нула до пет, на југу до девет Целзијусових степени, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура данас у 13.00 часова: Бјелашница минус 10, Чемерно минус један, Калиновик нула, Соколац и Сарајево један, Хан Пијесак и Сребреница два, Добој три, Билећа, Фоча и Нови Град четири, Вишеград и Рибник шест, Мостар, Требиње, Крупа на Уни и Србац седам, Бијељина осам, Бањалука девет и Неум 10 Целзијусових степени.