latinica  ћирилица
12/12/2018 |  13:53 | Аутор: СРНА

Код држављана Чешке откривени дрога и таблете

Припадници Граничне полиције БиХ ухапсили су држављане Чешке чији су иницијали Х.П. и Ш.Р. код којих су на прелазу Градишка пронађене 1.063 таблете "риностоп" и "ринасек".
Заплијењена "риностопа" и "ринасека" - Фото: СРНА
Заплијењена "риностопа" и "ринасека"Фото: СРНА

Код њих је откривено и 6.204,16 грама таблета "риностоп" и 1.836,35 грама таблета "ринасек" у ринфузном паковању, као и пластичне шприце напуњене хероином и спидом, мања количина марихуане, прибор за конзумирање дроге, те више препарата у виду таблета и праха који се користе у бодибилдингу.

Држављани Чешке контролисани су у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Загреб, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело недозвољена производња и промет дроге, о догађају су обавијештени Тужилаштво и Суд БиХ, и у току је даљи рад на овом случају.

Службеници Граничне полиције БиХ јуче су на Међународном аеродрому Тузла на лету за Келн спријечили лице С.К. да незаконито пренесе 16.980 евра.

Лице и новац, који је откривен приликом КДЗ контроле и за који није било потребне документације за његов пренос преко границе, предати су службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ на даље поступање.

Припадници Јединице граничне полиције Брчко јуче су при покушају изласка из БиХ ухапсили лице В.К. јер је утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику због фалсификовања исправа. Ово лице је предато службеницима Судске полиције Бијељина.

На граничном прелазу Шамац при уласку у БиХ, службеници Јединице граничне полиције Орашје ухапсили су држављанина БиХ и Хрватске М.К. којег Општински суд у Живиницама потражује ради издржавања казне затвора и кривичног дјела тешка тјелесна повреда, те је предат Судској полицији Оџак.