latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:12 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Оркестар хармоника из Угљевика у акцији "С љубављу храбрим срцима"

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", 23. децембра, у Банском двору биће одржано Донаторско вече, на којем ће наступити млади таленти из цијеле Републике Српске. Они су се врло радо одазвали позиву предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, да буду њени партнери у овој акцији. Међу њима је и Оркестар хармоника из Угљевика.

Свјетско чудо из Угљевика, Оркестар хармоника Основне школе "Алекса Шантић", освојило је срца публике и жирија на скоро свим континентима. Свирају заједно већ 10 година и разне генерације, од 6 до 18 година, сјајно се уклапају и прате, тако да сви звуче као један.

-Оно што је пресудило да дођем овдје је то што су у овом оркестру професионалци, а и ја сам хтио да свирам са њима па да и ја постанем професионалац - каже Марко Митровић.

Најзаслужнији за њихов успјех је наставник, Славко Николић. Његова љубав према овом послу и упорност одвели су их у земље о којима нису ни сањали. Ова гостовања заувијек су обиљежила њихов живот и дала им подстрек да буду још бољи.

- Када смо путовали до Канаде моја хармоника се поломила. Међутим, породица код које смо били одвела ме у музички салон и купили ми нову хармонику. Свирао сам с њом и дан и ноћ, нису могли да спавају од мене - кроз смијех прича Василије Станковић.

Наставник не крије колико је поносан на своје ученике, а посебно на чињеницу да су сви скупа успјели да остваре бројне снове.

- Ми све што свирамо, то радимо са пуно љубави и енергије коју преносимо на оне који нас слушају - наводи Славко Николић, наставник музике у ОШ "Алекса Шантић".

Надајући се још бројнијим успјесима и путовањима, ови вриједни ученици и музичари, увијек налазе времена да се одазову хуманитарним акцијама, а посебна част им је што су ове године партнери предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, у акцији "С љубављу храбрим срцима" и што могу да помогну својим вршњацима да унесу мало наде у свој живот, ограничен потешкоћама у кретању. ПОЗОВИТЕ 1411.