latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:18 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Начелник Теслића на корак од опозива

Начелник Теслића Милан Миличевић на корак је од опозива.

Покренуће га, како најављују, одборници нове скупштинске већине, незадовољни што одбија да проводи скупштинске одлуке. Миличевић одговара да су одлуке незаконите, и да их неће провести ни по цијену опозива.

Нема сарадње између начелника Теслића и Скупштине општине. Доказ за то јесте и одбијање начелника да спроводи одлуке скупштинске већине, што може довести до блокаде општине. Тврде да је стање неодрживо.

- Уколико не покаже добру вољу да се ти проблеми превазиђу сматрам да смо ми принуђени да идемо у опозив начелника - сматра одборник СНСД Мишо Стојановић.

Миличевић не брине због опозива. Позива се на Закон о локалној самоуправи, према којем начелник може да обустави од извршења незаконите одлуке, све док не добију судски епилог.

- И даље ћу спроводити све законом дефинисане одлуке, али незаконите нећу, судске одлуке које буду донесене биће испоштоване - истиче Миличевић.

Миличевић је одбио да испоштује скупштинске одлуке о смјенама начелника одјељења и директора општинских установа, које је разријешила нова скупштинска већина. Чине је СНСД, ДНС, бивши одборници ПДП-а, Независног клуба, СРС, СДП и СДА, док је СДС, којој припада Миличевић, поред Социјалиста који су се суздржали, остала усамљена у Скупштини.

- Сматрам да су ствари покренуте са мртве тачке и да ћемо током ове године имати ријешено питање блокаде у раду органа СО Теслић, наравно треба дати предност договору - напомиње Предраг Маркочевић, СРС "Српска у сигурне руке".

Скупштинска већина смијенила је и замјеника начелника, који је из СДС-а, али ни у ту фотељу није сјео новоименовани кадар. За провођење скупштинских одлука начелнику је остављен рок од неколико дана, након чега ће скупштинска већина покренути опозив.