latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:53 ⇒ 17:56 | Аутор: СРНА

Приступиће се измјенама Кривичног закона

Министарство правде Републике Српске приступиће измјенама Кривичног закона, јер је свјесно потребе дугорочног очувања и заштите уставних надлежности Српске, речено је данас Срни у овом министарству.
Министарство правде (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство правде (фото: илустрација)Фото: РТРС

У Министарству правде навели су да су информисани о ставу предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика о потреби измјена Кривичног законика Републике Српске и прописивања кривичне одговорности за непоштовање одлука надлежних органа Републике Српске.

"Министарство правде Републике Српске, свјесно потребе дугорочног очувања и заштите уставних надлежности Српске, са посебном пажњом размотриће Додиков став и приступити измјенама Кривичног законика имајући у виду и потребу његовог усаглашавања са одлукама Уставног суда Републике Српске", истичу у Министарству правде.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је јуче да ће у Народној скупштини бити разматране измјене и допуне Кривичног закона Српске којима ће бити прописана затворска казна од три и више година за све који не поштују одлуке органа Републике Српске.