latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:57 | Аутор: СРНА

Вулин: Спријечити формирање такозване војске Косова

Министар одбране Србије Александар Вулин позвао је министре одбране 53 државе да спријече формирање војске самопроглашеног Косова.

Вулин каже да је у писмима министрима јасно навео шта се спрема на Косову и Метохији и колико је опасно правити паравојску на простору Космета.

Он је упозорио колико је такозвана војска Косова нешто што може знатно да поремети мир на Косову и Метохији, али и у цијелом региону, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вулин каже да се обратио колегама, очекујући да ће они информисати своје владе и да ће заштитити међународно право, али и војничку струку и професију.

"Јер, ако се од `Исламске државе` не прави војска, не може се онда правити ни од терористичке Ослободилачке војске Косова", рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, за званични Београд је апсолутно неприхватљиво формирање војске самопроглашеног Косова и морало би бити неприхватљиво и за међународну заједницу.

"Управо да нико не би могао да каже једног дана да није знао шта се дешавало на простору Косова и Метохије, ја сам послао писма на 53 адресе, за 53 министра одбране најважнијих земаља света", рекао је Вулин.

Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић посјетили су данас припаднике 37. механизованог батаљона Треће бригаде у касарни "Топлички устанак" у Куршумлији и припаднике Војске Србије на бази "Велики трн" у Копненој зони безбједности, уз административну линију са Косметом.

Вулин је, након обиласка, истакао да је у Копненој зони безбједности ситуација мирна и да је под пуном контролом Војске Србије, наводи се у саопштењу.