latinica  ћирилица
12/12/2018 |  16:14 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Усвојен буџет града Приједора за 2019. годину

Одборници Скупштине града Приједора усвојили су данас нацрт буџета за 2019. годину у износу од 41.977.858 КМ, који укључује више амандмана СНСД-а, СДС-а, ПДП-а, Демократског фронта и дјелимично усвојених амандмана СДА-а.
Приједор - Скупштина града - Фото: СРНА
Приједор - Скупштина градаФото: СРНА

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић новинарима је рекао да је одлука већине одборника, када је буџет у питању, регуларна, али да слиједи сагледавање са стручне стране да ли су одлуке скупштине законите.

Он је додао да је намјера предлагача била да буџет буде балансиран да би све било у складу са приходима који су пројектовани.

"Жеља нам је да буџет буде избалансиран и развојни и социјални, као и да градска администрација послује са суфицитом на крају године", рекао је Ђаковић.

Он је додао да је одређена група странака генерално усвајала амандмане већином на начин који није прихватљив.

"Зато сматрам да је овог тренутка буџет усвојен док не сагледамо да ли је све у складу са законом, мада сматрам да су неке одлуке донесене ван равнотеже буџета и да би то могло да створи проблеме у наредном периоду", изјавио је Ђаковић.

Одборници су усвојили Приједлог одлуке о усвајању другог ребаланса буџета града за 2018. годину са утврђеним приходима од 45.798.259 КМ, односно расходима од 45.448.259 КМ и текућом буџетском резервом од 350.000 КМ.