latinica  ћирилица
12/12/2018 |  18:47 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Петровић поднио пријаву против управе РиТЕ "Угљевик" због несавјесног пословања

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић поднио је пријаву Окружном јавном тужилаштву у Бијељини против управе Рудника и термоелектране "Угљевик" због несавјесног пословања, сазнаје TrebinjeLive.info из добро обавијештених извора.
Петровић - ЕРС (фото: илустрација, trebinjelive.info) -
Петровић - ЕРС (фото: илустрација, trebinjelive.info)

Петровић је пријаву поднио против вршиоца дужности директора Чедомира Стојановића, извршног директора за послове производње и развој Милутина Тасовца и директора Термоелектране Жарка Новаковића.

Пријаву је поднио и против бившег директора Термоелектране Драгана Миљановића.

Он је у пријави навео да управу овог гиганта сумњичи да су својим пропустима довели у питање рад функционисање овог предузећа.

Како сазнаје портал TrebinjeLive.info, Петровић је овим послао јасну поруку свим руководиоцима у електроенергетском сектору да ће сваки свјестан и намјеран рад против предузећа бити предат надлежним оганима гоњења на даље поступање.

"Сви који мисле да ће наставити по старом и јавна предузећа 'крмчити' зарад личних интереса, завршиће на суду. То су сада прошла времена. У сваком предузећу ће се све испитати и најмања сумња у несавјесно пословање, биће предата надлежном тужилаштву", поручује извор портала из електроенергетског сектора.

Оваквих и сличних акција биће и у другим производним и дистрибутивним предузећима, сазнаје TrebinjeLive.info.