latinica  ћирилица
12/12/2018 |  19:08 | Аутор: infobijeljina.com

Бијељина: Поставили семафоре, заборавили пјешачки прелаз

Раскрсница, која је, према мишљењу надлежних, једна од најкритичнијих у Бијељини у новембру је добила семафоре. Мјесец дана након постављања возачи и грађани се питају да ли је и сада критична када има непостојећи пјешачки прелаз.
Бијељина поставила семафор, заборавила пјешачки (фото:nfoBijeljina.com) -
Бијељина поставила семафор, заборавила пјешачки (фото:nfoBijeljina.com)

Наиме, постављен је семафор на сред моста, и ако постоји сигнализација за возила, за пјешаке није уцртан прелаз, тако да, црвени или зелени "чикица" узалуд мијења боје, јер грађани не знају гдје је мјесто за прелаз.

Када је ријеч о мосту, ту постоји пјешачки прелаз али није јасно када пјешаци имају право да пређу преко, јер је семафор удаљен неколико метара и нема свјетлосне сигнализације за пјешаке.

"Ово ми није јасно никако, неко ће да изгуби живот због немара појединаца који примају плату за свој посао, али га очигледно не раде како треба, или раде на брзину. Зелено је за пјешаке, возачи не обраћају пажњу јер нигдје није уцртан пјешачки прелаз", рекао је за ИнфоБијељина један од пјешака.

Пјешаци се питају како ће и лица са инвалидитетом прећи овдје на "непостојећи пјешачки", јер приступ за колица није урађен,а макадам се налази на другој страни.

Занимљиво је и то да су, прије постављања семафора, пјешаци управо на овој локацији кажњавани од стране полицијских службеника уколико су прелазили улицу Душана Баранина, јер пјешачког није било.

Остаје да чекамо да ли ће се ускоро нешто ријешити, а возачима и пјешацима да обрате више пажње када буду пролазили ову расксрницу.