latinica  ћирилица
12/12/2018 |  19:29 | Аутор: РТРС

Србија потопила Хрватску - петерци ријешили драму у Нишу!

Ватерполо репрезентација Србије побиједила је Хрватску укупним резултатом послије петераца 11:9 у мечу 3. кола Европа купа.

Веома неизвестан меч су одиграли Делфини и Баракуде у "Чаиру" у Нишу, гдје је послије четири четвртине на семафору писало 7:7. Двије репрезентације су наступиле у готово најјачим саставима, иако меч, осим традиционално великог ривалства, није имао пресудан значај у Европа купу, која се игра у склопу квалифкација за Свјетску лигу.

Србија је повела голом Душка Пијетловића, али је до краја већином била у резултатском заостатку и тек је у посљедњем нападу, голом Душана Мандића, са играчем више, дошла до петераца.

Сјајан је на голу Хрватске био голман Иван Марцелић, који је имао 14 одбрана, док су српски играчи чак десет пута погађали оквир противничког гола. Није Србија имала среће ни са петераца у регуларном току меча, пошто није реализовала два, најпре при вођству 1:0, а онда и на 1:3. Ударце Филипа Филиповића су заустављали пречка и голман Марцелић.

По четвртинама је било 1:3, 3:2, 1:1, 2:1, а Хрватска је водила са 5:2 у финишу друге четвртине, што је била највећа предност Баракуда. У посљедњим тренуцима пред полувријеме Србија је успела да постигне два гола, прво преко Прлаиновића, а затим и 16 секунди прије великог одмора преко Душка Пијетловића.

Делфини су се тада вратили у меч, имала је Србија и шансу да поведе са 6:5, али су се Хрвати одлично бранили и водили све до двије секунде пре краја када је Мандић увео меч у петерце. Хрватска је имала и петерац при вођству 6:5, када је Бранислав Митровић одбранио ударац Вукићевићу, док је у контри Филиповић поравнао скор, послије асистенције Страхиње Рашовића.

Одлука је пала са пенала, а Филиповић, Прлаиновић, Јакшић и Мандић су погађали за Србију, док су код Хрвата прецизни били Ћави Гарсија и Фатовић. Голман Србије Бранислав Митровић је одбранио ударац Јоковића, док је Вукићевић у пенал серији погодио стативу.

Србија је прва на табели групе Д Европа купа са пет бодова, друга је Хрватска са четири, док је посљедња Румунија без бодова.

Извор: Спорт Клуб