latinica  ћирилица
13/12/2018 |  08:08 | Аутор: СРНА

Магла на подручју Добоја, Мркоњић Града, Зворника и Фоче

Већина путева у Републици Српској од јутрос су суви, а магла смањује видљивост на подручју Добоја, Мркоњић Града, Зворника и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза упозоравају на поледицу у планинским предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима, а у усјецима и поред камених косина на учестале ситније одроне камења и земље на коловоз.

На магистралном путу М-16 дионица Приједорска петља - Клашнице саобраћај се одвија једном траком, због оштећења надвожњака код Рогуљице /"НИС петрол" пумпа/, а на снази је и забрана саобраћаја за теретна моторна возила преко надвожњака.

На ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, у току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине, због чега је на овом локалитету измијењен режим саобраћаја, па је потребна опрезнија вожња, уз поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На снази је и нова уредба предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" о висини путарине на том ауто-путу, па цијена путарине на релацији Бањалука-Кладари /код Добоја/ за путничка возила износи седам КМ, а Бањалука-Прњавор четири КМ.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, гдје је постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Због изградње наплатне станице "Чатрња", на ауто-путу Градишка-Бањалука, до 31. децембра измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због радова, режим саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на десетак минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3".

На регионалном путу Теслић два-граница Република Српска/Федерација БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу Брод на Дрини - Шћепан Поље, на граници између БиХ и Црне Горе забрањен је саобраћај за сва возила чија маса прелази 16 тона.

На путевима у Федерацији БиХ овога јутра саобраћа се по сувом и мјестимично влажном коловозу, док на дионицама у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима, упозоравамо на могућу поледицу.

На дионицама у котлинама и уз ријечне токове скрећемо пажњу на смањену видљивост због магле, посебно путеви уз ријеке Саву и Спречу, дионице Ораховица-Станић Ријека и Каруше-Маглај, као и шире подручје Жепча.

У току је санација моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, због чега је саобраћај теретних возила обустављен и преусмјерен на алтернативни правац преко Доњег Вакуфа и Травника, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима у БиХ јутрос задржавања нису дужа од 30 минута. Због радова у Хрватској и даље обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.