latinica  ћирилица
13/12/2018 |  08:27 ⇒ 10:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Медојевић изашао из затвора, а Кнежевић из Скупштине

Опозициони посланик Демократског фронта Небојша Медојевић током ноћи напустио затвор, а његов колега Милан Кнежевић изашао је из Скупштине.
Небојша Медојевић - Фото: Screenshot/YouTube
Небојша МедојевићФото: Screenshot/YouTube

Медојевић је у затвору био од 1. децембра, а Кнежевић је истог дана одлучио да не напусти зграду црногорске Скупштине, у којој је провео скоро двије седмице, како би избјегао хапшење.

Уставни суд Црне Горе је у сриједу привремено обуставио рјешење Апелационог и Вишег суда о стављању у затвор посланика ДФ Небојше Медојевића и Милана Кнежевића.

Медојевића је испред капија затвора чекала породица и руководство ДФ-а, пренијела је РТЦГ.

Након одлуке Уставног суда, функционер ДФ Андрија Мандић саопштио је да се исплати борба против власти, додајући да не треба пристајати на противуставне одлуке.

"Ово је мала побједа, али веома важна, јер смо показали отпором да можемо да дођемо до рјешења која су у интересу свих грађана Црне Горе. Ми не одустајемо од наше борбе", рекао је Мандић новинарима у скупштинском холу.

Медојевић је био ухапшен у ноћи 30. новембра на 1. децембра, по налогу Вишег суда у Подгорици у предмету поводом тврдњи о примању и давању мита.