latinica  ћирилица
13/12/2018 |  08:51 | Аутор: Б92

Мурињо: Нисмо мислили на дерби са Ливерпулом

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо био је прилично миран послије пораза његовог тима на гостовању Валенсији (2:1).
Жозе Мурињо - Фото: Getty Images
Жозе МурињоФото: Getty Images

Португалац је претпостављао да меч неће имати резултатског значаја јер је вјеровао да ће Јувентус побиједити и Берну, али и Италијани су поражени истим резултатом.

Тако је Јунајтед пропустио прилику да побједом освоји прву позицију у групи што би му донијело лакше ривале на жријебу осмине финала 17. децембра.

"Били смо превише пасивни у првом полувремену. Без интензитета и амбиције. У другом полувремену био сам прилично сигуран да ће бити другачије, али опет смо лоше почели, постигли смо аутогол и то је дало Валенсији предност. Кренули смо потом да играмо брже и долазили смо у опасније позиције. Могло је на крају да буде 2:2, али коштало нас је прво полувријеме", констатовао је Мурињо.

Јунајтед је чувао неколико играча за дерби са Ливерпулом. На терену није било Немање Матића, који није седио чак ни на клупи за резерве.

"Није се радило о томе да смо мислили на меч са Ливерпулом. Наши навијачи знају да су сваки меч улазимо са истом жељом да побиједимо. Посао у тешкој групи је успјешно одрађен, не мислим да смо били бриљантни, али смо освојили довољно поена и поред свих проблема које имамо", рекао је тренер Јунајтеда.