latinica  ћирилица
13/12/2018 |  12:56 ⇒ 13:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Учинићемо све да сачувамо мир, само без понижавања

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да намјера Приштине да формира војску није у складу ни с правом, ни с Резолуцијом 1244 и додао да је дужност Кфора да ту војску распусти.
Александар Вучић -
Александар Вучић

Александар Вучић је рекао да је Космет за Србију велика мука, посебно због потеза Приштине и најаве формирања војске, што није засновано ни на праву ни на Резолуцији 1244.

"Обавеза Кфора је да распусти војску. Али, они то неће урадити, рећи ће да се све промијенило од када су прогласили независност", рекао је Вучић у Трстенику након отварања фабрике каблова за ауто-индустрију.

Додао је да нас то доводи у веома тешку ситуацију, али да свим мајкама поручује да ћемо чинити све што можемо да помогнемо народу на КиМ и да сачувамо мир.

"Све што можемо", поручио је он Трстеничанима окупљеним на отварању фабрике каблова за ауто-индустрију "Amphenol Automotive Technology".

Упутио је још једну поруку, како каже, - свијету. "Немојте да понижавате Србију и српски народ, јер то вам ни српски народ ни Србија неће дозволити", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је претходно о Косову разговарао са шефом Унмика Захиром Танином.