latinica  ћирилица
13/12/2018 |  18:45 ⇒ 18:46 | Аутор: СРНА

Сиси: Мигранти морају да поштују обичаје земаља у које одлазе

Египатски предсједник Абдел Фатах ел Сиси поручио је свом народу да не треба да очекују да Запад "широм отвори врата" мигрантима који одбијају да се интегришу и притом праве проблеме.
Абдел Фатах ел Сиси (Фото: Sputnik/Рамиљ Ситдиков) -
Абдел Фатах ел Сиси (Фото: Sputnik/Рамиљ Ситдиков)

"Ако идете у другу земљу, морате се повиновати култури те земље. Ако то нећете да урадите, онда немојте да идете", рекао је Сиси.

Он је осудио мигранте који иду у Европу и одбијају да се интегришу.

"Свака земља има право да штити свој народ и интересе", рекао је он на Свјетском форуму младих у љетовалишту Шарм ел Шеик, додајући да мигранти морају да се повинују законима, традицији, обичајима и култури земље у коју су се доселили.

Он је додао да се не може очекивати од Запада да пусти људе из земаља у којима се становништво међусобно бори.

"Умјесто што се питате зашто земље Запада не желе да нас приме, треба да се запитате зашто људи Авганистана не воде више рачуна о својој властитој земљи", рекао је Сиси.

Он је додао да је слична ситуација и у другим земљама као што су Пакистан, Египат, Сирија, Либија, Ирак, Јемен и Сомалија, пише "Дејли мејл".

"Ми се боримо међусобно у нашим земљама, а онда очекујемо од земаља, чији становници раде и дан и ноћ да постигну напредак у заштити свог народа и остваре одређени стандард за своје становништво, да нас пусте да и ми будемо дио тог успјеха", рекао је он.

Сиси је рекао да ће Њемачка, Италија, Енглеска или било која друга европска земља штитити своје границе како би заштитила све оно што је постизала годинама уназад.

"Да ли очекујете од њих да отворе своје врата нама и да ми онда тамо тражимо да они поштују нашу културу", упитао је Сиси.

Он је рекао да мигранти одлазе у друге земље са својом културом за коју тврде да се о њој не преговара и она има примат.

"Ви кажете да то тако мора да буде, они морају да нас прихвате због људских права. Не, то није тако", рекао је Сиси.

Он је подсјетио да је дужност, ако се у неку земљу одлази као гост, у потпуности поштовати обичаје и културу те земље.