latinica  ћирилица
14/12/2018 |  07:54 ⇒ 08:13 | Аутор: СРНА

Почиње "Бањалучка зима"

Отварањем "Зимзограда" у бањалучком Парку Младена Стојановића данас ће почети вишедневна манифестација "Бањалучка зима".
Бањалучка зима (фото: Lucido) -
Бањалучка зима (фото: Lucido)

Ова манифестација донијеће занимљиве садржаје, чија ће круна бити тродневни, велики концерти током новогодишњих празника, по узору на регионалне центре, саопштено је из Градске управе Бањалука.

За 30. децембар планиран је концерт пјевача Хариса Џиновића, у новогодишњој ноћи Жељка Самарџића и Николе Роквића, док ће 1. јануара публику забављати Жељко Јоксимовић.

Бањалучани и туристи који за Нову годину посјете највећи град Српске моћи ће да посјете атрактивне туристичке садржаје у Парку Младена Стојановића, на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске и у паркићу код Народног позоришта Српске, те пригодну новогодишњу продају на Тргу Крајине.

Плато испред Музеја савремене умјетности од сутра ће бити за најмлађе претворен у "Бањалучку бајку", а паркић код Народног позоришта Републике Српске нудиће 30 дана забаве.

У "Бањалучкој бајци" биће организован и дочек дјечије Нове године, уз наступ кловна, Дједа Мраза, балон-шоу и плесно-акробатски перформанс на свили.

Из Градске управе наводе да је циљ ове манифестације, чији слоган је "Бањалука те зове", да се Бањалука позиционира као регионални туристички центар и да, кроз новогодишњи програм и концерте, привуче што већи број туриста.