latinica  ћирилица
14/12/2018 |  10:55 | Аутор: СРНА

Медојевић: Црној Гори требају промјене - настављам борбу

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је да га је боравак у затвору оснажио, баш као и цијели Демократски фронт, те да ће након опоравка наставити тамо гдје је стао и борити се за Црну Гору која је, како је навео, пред амбисом и пријети јој лудило ако се нешто не промијени.
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs) -
Небојша Медојевић (Фото: Nspm.rs)

Он је непосредно по изласку из притвора, у којем је провео 14 дана под непрекидним видео-надзором, рекао да се нада да ће се Црна Гора коначно пробудити.

"Нису ме сломили, него како наш народ каже - што те не убије, то те ојача. Е мене су оснажили још више, баш као и цијели Демократски фронт", рекао је Медојевић за "Вечерње новости".

Додао је да му је најбитније да је "чист пред Богом и народом".

"И ово ће се звати јуче. Опоравићу се и наставити тамо гдје су ме привремено зауставили у ноћи између 29. и 30. новембра, након сједнице парламента. Тада су ми први пут стављене лисице и спроведен сам у Спуж као највећи криминалац. Када се то ради једном посланику, представнику народа и то без скидања имунитета - шта тек онда да очекује обични човјек", рекао је Медојевић.

Медојевић је захвалио свима који су протекле двије седмице били уз њега и поручио да је "поносан на чињеницу да је његово хапшење уздрмало регион".

"Ваљда је свима јасно да је час за опозиционо јединство. Корумпирани систем који масовно крши људска права, прелива национално богатство у своје џепове, расипа ресурсе и гура нас у дужничко ропство и банкрот. Систем који дијели и свађа мора бити одбачен", поручио је Медојевић.