latinica  ћирилица
14/12/2018 |  12:12 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Посебна сједница Народне скупштине Српске у понедјељак

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о избору чланова Владе биће одржана у понедјељак, 17. децембра изјавио је предсједник парламента Српске Недељко Чубриловић након Колегијума.

Предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић навео је да ће на посебној сједници, чији је почетак заказан у 12.00 часова, бити разматран програм кандидата за предсједника Владе са приједлогом чланова Владе.

Он је додао да ће сједница Колегијума на којој би требало да буде утврђен дневни ред и термин одржавања треће посебне сједнице бити одржана у понедјељак од 11.00 часова.

"Ријеч је о сједници на којој би требало да буде разматран буџет и остали акти који прате усвајање буџета", рекао је Чубриловић.

Коментаришући изјаву шефа Клуба СДС-а Миладина Станића да им није достављен програм рада мандатара, Чубриловић је рекао да ће скупштински материјали бити достављани у складу са досадашњом праксом.

Станић је рекао да је овај клуб тражио да им буде достављен програм рада мандатара, али да им је одговорено да то није пракса. Он сматра да би тај материјал требало да буде подијељен посланицима прије сједнице Народне скупштине.

Станић је рекао да Клуб СДС-а тражи и да јавности буде достављен уговор о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор за који тврде да је штетан по Српску.