latinica  ћирилица
14/12/2018 |  12:39 ⇒ 13:13 | Аутор: СРНА

Цвијановићевој награда "Капетан Миша Анастасијевић" за личност године

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић добитник је овогодишње награде "Капетан Миша Анастасијевић" за личност године у оквиру пројекта "Пут ка врху", рекао је данас у Бањалуци директор компаније "Медија инвент" из Новог Сада Владо Маркановић.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Маркановић је истакао да је ову значајну награду, чији је циљ промоција успјеха и афирмација привредног и друштвеног стваралаштва Српске, Србије и региона, за животно дјело добио директор компаније "Орао" из Бијељине Милан Прица.

Према његовим рјечима, признање за најбољу локалну самоуправу добио је начелник општине Дервента Милорад Симић, за саврмени концепт здравства у Српској директор Универзитетског клиничког центра Српске Владо Ђајић, те професор Васо Бојанић за развој аграра у Републици Српској.

Он је навео да су међу награђенима и директор "Еко топлане Бањалука" Борко Торбица за најбољи пројекат, затим директор компаније "Нешковић" Миле Јовановић као лидера одрживог развоја у Српској, те хуманитарна акција "С љубаљу храбрим срцима", као најхуманији пројекат у региону.

Маркановић је подсјетио да је пројекат "Пут ка врху" настао 2000. године, са основним циљем да покаже да на овом простору има много правих вриједности, које друштво треба да цијени.

"Окренути сами себи, да би преживјели, запоставили смо највредније ствари, а то је како створити нову вриједност, како се наметнути у другој средини и како опстати", рекао је Маркановић.

Основни задатак признања "Капетан Миша Анастасијевић", додао је он, јесте да човјека, као највећег задужбинара, постави на пиједестал који заслужује, те да допринесе да се ови простори промовишу на праве начине.

Пројекат "Пут ка врху" компанија "Медија инвент" реализује у сарадњи са бањалучким Универзитетом и Привредном комором Републике Српске, а прошле године је и изашла књига "Пут ка врху", у којој је на једном мјесту обједињено привредно и друштвено стваралаштво Републике Српске и Србије.

Свечана додјела награда биће одржана у уторак, 18. децембра, у Бањалуци.