latinica  ћирилица
14/12/2018 |  14:20 ⇒ 16:04 | Аутор: СРНА

У Бањалуци најбољи новогодишњи програм за регион

Градоначелник Бањалука Игор Радојичић данас је у Београду представио новогодишњи програм под мотом "Бањалука те зове", чија су круна тродневни наступи познатих пјевача Хариса Џиновића, Николе Роквића, Жељка Самарџића и Жељка Јоксимовића. Он је позвао све који још нису одлучили гдје ће за новогодишње празнике да буду гости Бањалуке и да проведу неколико лијепих дана у граду на Врбасу.
Најава дочека Нове године у Бањалуци - Фото: СРНА
Најава дочека Нове године у БањалуциФото: СРНА

"Позивам и све који нису одлучили гдје ће, а неће бити у Београду, да дођу у Бањалуку, јер ћемо имати најбољи програм", рекао је Радојичић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да, осим Трга Крајине, Градска управа разматра и друге локације за предстојеће новогодишње концерте.

"Новогодишњи концерти су се традиционално одржавали на Тргу Крајине, што не значи да ће тако бити и ове године. Разматрамо и друге локације због примједби једног броја грађана, а желимо да се сви осјећају угодно за новогодишње празнике поготово што то није вријеме за било какве конфронтације и свађе. Желимо да то буде један лијеп догађај и да сви који посјете концерте понесу лијепе успомене из нашег града. Вјерујем да ће концерти бити одржани на адекватној локацији и да ће сви бити задовољни са тиме", рекао је Радојичић.

Он је истакао да Бањалука већ трећу годину у већем обиму обиљежава новогодишње празнике, те да је град и у том погледу нарастао у један од озбиљнијих регионалних центара.

"Такмичимо се у култури, туризму, угоститељству, јавним догађајима, фестивалима и један од детаља тих напора је и прослава новогодишњих празника. Сматрамо да имамо најбољи избор програма и субјективни смо у томе", рекао је Радојичић.

Он је прецизирао да ће 30. децембра наступити Харис Џиновић, 31. децембра Никола Роквић и Жељко Самарџић, а 1. јануара 2019. године Жељко Јоксимовић, истакавши да је ријеч о регионалним звијездама.

Према његовим ријечима, Бањалука настоји да се промовише и као регионални центар у различитим областима, подсјетивши да је град добио и неколико међународних награда.

"Ушли смо у финале за европску престоницу културе 2024. године, а добили смо титулу европског града спорта 2018. године и још неколико других међународних награда", рекао је Радојичић.

Додао је да Бањалука настоји да се афирмише и регионално, као центар у који се људи враћају и као туристи и студенти, и као инвеститори.

Представљању бањалучког новогодишњег програма присуствовали су Жељко Самарџић и Харис Џиновић, који су обећали добру забаву за новогодишње празнике у Бањалуци.

Предсједник Скупштине града Београда Никола Никодијевић позвао је суграђане који су одлучи да новогодишње празнике проведу ван српске пријестонице, да оду у Бањалуку гдје се Београђани осјећају као код куће.

Такође је нагласио да је новогодишњи програм, ове године, подједнако добар и у Београду и у Бањалуци.

Промоцији бањалучког новогодишњег програма присуствовао је и директор Представништва Републике Срспке у Београду Млађен Цицовић.