latinica  ћирилица
14/12/2018 |  16:35 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Софија Брборић и Ања Ђурић помажу акцију "С љубављу храбрим срцима"

У оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима", 23. децембра, у Банском двору биће одржано Донаторско вече, на којем ће наступити млади таленти из цијеле Републике Српске. Дјеца су се радо одазвали позиву предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, да буду њени партнери у овој акцији. Међу њима су и Софија Брборић и Ања Ђурић из Требиња.

Распјеване Требињке, Софија Брборић и Ања Ђурић, осмјехом освајају симпатије гдје год се појаве.

Врло озбиљно се припремају за наступе, које прати разиграна кореографија, а музика је њихова велика љубав од када знају за себе.

"Свирам од када сам се родила.Одувијек сам свирала клавир који су ми родитељи купили и сада то радим свакодневно", каже Софија Брборић.

На дјечијем фестивалу "Звон звонке пјесме" већ су ветеранке, а "Ђурђевдански фестивал" остао им је у посебно лијепом сјећању.

"Када смо дошле на сцену дочекала нас је велика публика и много смо биле срећне због тога, играле се и дружиле са вршњацима", описује Ања Ђурић.

Позив предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић, веома их је изненадио и обрадовао, јер, како кажу, увијек су спремне да помогну својим другарима.

Учешће у овако великој акцији "С љубављу храбрим срцима", која ће помоћи њиховим обољелим другарима да начине први корак или да први пут загрле своје родитеље, за њих је изузетно важно.