latinica  ћирилица
14/12/2018 |  18:31 ⇒ 15/12/2018 | 10:10 | Аутор: РТРС

Личност године "Независних новина" Жељка Цвијановић (ФОТО)

Личност године у избору "Независних новина" је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић. На манифестацији "Личност године ин мемориам Жељко Копања" проглашени су и најбољи министри у владама Републике Српске и Федерације БиХ, али и привредници и друге значајне личности.

Изразивши захвалност Независним новинама на овој великој награди, Цвијановићева је истакла да је ово признање и њој и онима који су у њу имали повјерење.

"Ова година је била кључна и показала је да је Република Српска увелико изашла из кризе, да може да се развија, да има стабилан буџет и испуњава своје обавезе, те да су неки проблеми који су је пратили годинама остављени иза нас", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након додјеле признања. 

Најбољи министар у Влади Републике Српске према избору читалаца "Независних новина" је министар науке и технологије Ален Шеранић, а у Влади Федерације БиХ министар рада и социјалне политике Веско Дрљача.

За најбољег министра у Савјету министара изабран је Јосип Грубеша, министар правде.

Манифестација - личност године (Фото: РТРС)

Приликом одлуке о додјели при­зна­ња за по­двиг го­ди­не, под називом "Јелена Трикћ - Мајка Храброст", уређивачки колегијум "Независних новина" је имао веома много кандидата. У конкуренцији најхуманијих дијела ове године признање за подвиг године одлази у Мркоњић Град, у руке Петра Лакића, Владимира Видића и Мирка Галића.

Награда привредник године припала је директору "Олимпијског центра Јахорина" Дејану Љевнаићу.

Новинарску награду "Никола Гузијан" уреднички колегијум "Независних новина" ове године додијелио је Зорану Крешићу.

Манифестација - личност године (Фото: РТРС)