latinica  ћирилица
14/12/2018 |  20:54 ⇒ 20:59 | Аутор: СРНА

Давидовић: Породица најважнија за сигурно одрастање дјеце

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић честитала је дјеци предстојеће никољданске и новогодишње празнике, те поручила да је за њихово одрастање важан правилан психофизички развој најважнији осјећај сигурности, који могу стећи само у породици.
Јасмина Давидовић - Фото: СРНА
Јасмина ДавидовићФото: СРНА

Давидовићева је рекла Срни да је Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука данас организовао изложбу дјечијих радова поводом никољданских и новогодишњих празника.

"Ово је дивна прилика да дјеци Републике Српске честитам предстојеће празнике. То је уједно и подсјећање на обавезу друштва и институција у чијој су надлежности питања дјеце, те предшколских установа и школа у Српској да се подсјетимо традиционалних вриједности у којима родитељи воде рачуна и посвећују вријеме својој дјеци", навела је она.

Она је предложила родитељима да организују заједничке ручкове и вечере сваки дан са својом дјецом јер, како је нагласила, у тим заједничким тренуцима дјеца разговарају са њима и износе своје проблеме уколико их имају и тиме стичу осјећај сигурности.

"Сматрам да је тај обичај код нас заборављен и због обавеза родитеља који су запослени, али се увијек може организовати ручак или вечера са дјецом", нагласила је Давидовићева.

Она сматра да друштво, сви заједно и као појединци треба да посветимо више пажње дјеци са жељом да срећно одрастају и имају безбрижно дјетињство, пуну пажњу и подршку.