latinica  ћирилица
15/12/2018 |  09:53 ⇒ 10:20 | Аутор: СРНА

Недјељa солидарности: "Помозите да пристојно живимо"

Црвени крст Републике Српске од данас организује Недјељу солидарности под слоганом "Помозите да пристојно живимо".
Црвени крст Републике Српске - Фото: РТРС
Црвени крст Републике СрпскеФото: РТРС

Из Црвеног крст Српске саопштено је да је Недјеља солидарности прилика када Црвени крст анимира становништво и сам показује спремност да пружи помоћ социјално најугроженијим категоријама друштва, нарочито у вријеме празника и даривања.

"Током трајања Недјеље, Црвени крст ће ангажовати активисте, волонтере и професионално запослено особље, како би заједно подигли свијест грађана и подсјетили их на значај хуманости и даривања", наводи се у саопштењу.

Црвени крст Републике Српске ће интензивирати своје активности током трајања Недјеље солидарности и максимално се ангажовати како би акција била успјешна.

Током трајања Недјеље солидарности биће организовано прикупљање различитих артикала, а општинске и градске организације Црвеног крста заједно са волонтерима огласиће акцију у школама и другим установама, анимираће потенцијалне донаторе и упознати их о покренутој акцији Црвеног крста за социјално угрожене категорије.

На листи активности је и прикупљање робе путем хуманитарних корпи за хигијенске и прехрамбене артикле које су постављене у трговачким центрима.

Недјеља солидарности Републике Српске трајаће до 22. децембра.