latinica  ћирилица
15/12/2018 |  10:31 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Невесиње: Преврнуо се аутобус, двоје мртвих, 16 повријеђених (ФОТО)

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила јутрос око осам часова на путу Невесиње-Гацко, у којој се преврнуо аутобус Глобтура, живот је изгубило двоје лица.

Директор Дома здравља Невесиње Жарко Таминџија рекао је за Срну да су погинули Игор Кузман /48/ из Новог Сада и Љиљана Боричић /66/ из Берана, док је 18 путника повријеђено, од којих петоро теже.

Три особе које су повријеђене хоспитализоване су у Свеучилишној клиничкој болници Мостар, а једна од њих је у животној опасности, изјавила је Срни портпарол ове здравствене установе Адријана Панџа.

Она је навела да је повреде опасне по живот задобио мушкарац чији су иницијали М.Р. /40/, који је хоспитализован на Одјељењу за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење.

"Жена чији су иницијали Љ.М. /66/ хоспитализована је на Клиници за ортопедију. Она је задобила тешке повреде које тренутно нису опасне по живот", рекла је Панџа.

Невесиње: Преврнуо се аутобус (Фото: РТРС)

Према њеним ријечима, жена чији су иницијали М.Ч. /44/ хоспитализована је у Центру ургенте медицине и по првим процјенама љекара није ријеч о тешким тјелесним повредама.

- Једанаест лица са лакшим повредама је након збрињавања пуштено кући - рекао је он.

Што се тиче повреда, каже Таминџија, највише су у питању ломови, док путници имају и промрзлине.

Аутобус се преврнуо на дионици пута код мјеста Вртич, тридесетак километара од Невесиња, уз ријеку Заломку.

У аутобусу који се кретао из правца Београда, па преко Невесиња требало да настави даље ка Мостару, било је двадесетак путника.

Невесиње: Преврнуо се аутобус (Фото: РТРС)

Од раног јутра родбина повријеђених стиже у невесињску болницу.

"У аутобусу су били моја свастика и њен муж. Обоје имају преломе. највише су традали они који су спавали када се несрећа десила, а остали су се колико толико држали", изјавио је Миленко Кравић, рођак повријеђених путника.

Возач и сувозач аутобуса су без повреда, а како сазнајемо, ријеч је о искусним возачима.

Из службе за одржавање путева кажу да су током јутра редовно посипали пут сољу, али да је у тренутку несреће падала ледена киша. Праве узроке, ипак, треба да покаже истрага коју води Окружно јавно тужилаштво из Требиња, а аутобус ће бити упућен на ванредни технички преглед.