latinica  ћирилица
15/12/2018 |  10:50 ⇒ 11:14 | Аутор: СРНА

Мојсиловић: Војска Србије спремна да одговори свим изазовима

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић је рекао да је Војска Србије спремна да одговори свим изазовима и ризицима, али да се нада да ће КФОР у свом капацитету и мандату обезбиједити заштиту свих грађана на Косову и Метохији, са тежиштем на српској заједници.
Милан Мојсиловић - Фото: ТАНЈУГ
Милан МојсиловићФото: ТАНЈУГ

Мојсиловић је рекао за РТС да грађани немају никакаву потребу да брину да ли Војска Србија може да одговори свим захтјевима који се односе на изазове, ризике, па и пријетње и додао да ће Војска Србије са пажњом будно пратити комплетну ситуацију.

- Ми већ у копненој зони безбједности дуж читаве административне линије /са Косметом/ имамо респектибилни капацитет који дефинитивно прати стање безбједности - додао је Мојсиловић.

Мојсиловић је рекао да је оперативна способност Војске Србије много боља у односу на претходни период, као и да је сигуран да ће она бити много већа.

Он каже да је стање на Косову и Метохији непредвидиво у новим сферама и да се јуче у Нишу састао са командантом Кфора да "као војници" усагласе све детаље у вези са радом и активностима на терену.

Одговарајући на питање да ли вјерује да ће НАТО заштитити српски народ, Мојсиловић каже да је добио увјеравања да ће они то урадити.

- Суштина је да је нама неопходно да имамо комуникацију и сарадњу и да сви радимо у правцу обезбеђења мира и безбедности - истиче Мојсиловић.