latinica  ћирилица
15/12/2018 |  11:17 | Аутор: СРНА

Симић: Срби потпуно разочарани у међународну заједницу

Посланик Српске листе Славко Симић изјавио је данас да је српски народ, послије одлуке Приштине да формира такозвану војску Косова, потпуно разочаран у међународну заједницу која је дозволила да се на најгрубљи начин крше принципи међунардног права и Резолуција 1244 Савјета безбједности УН.
Славко Симић - Фото: ТАНЈУГ
Славко СимићФото: ТАНЈУГ

"Потпуно смо разочарани јер су дозволили да се крши такозвани устав Косова који својим највишим правним актима јасно дефинише постојање овлашћења и мандат постојећих безбједносних снага", навео је Симић.

Симић је рекао за РТС да српски народ на сјеверу покрајине већ данима забринуто прати деструктивну политику коју Приштина спроводи и добро разумије поруке и одлуке које доноси и које су уперене против српског живља и државе Србије.

Са друге стране, додао је он, српски народ на сјеверу Косова је и охрабрен од државног руководства Србије.

"Добили смо велико охрабрење од нашег предсједника Александра Вучића и наше цијеле Владе који су показали апсолутну одговорност према српском народу и према позицији коју Србија има на глобалном нивоу и јасно смо јуче разумјели поруку коју нам је предсједник послао", навео је Симић.

Он је подсјетио на поруку Вучића да Србија има механизме да заштити Србе на Космету, ако буду нападнути.

"То је снажна порука коју смо ми овде добро разумјели, тако да се на сјеверу Косова и свуда гдје Срби живе након предсједниковог обраћања осјећа атмосфера сигурности и безбједности", рекао је Симић.