latinica  ћирилица
15/12/2018 |  12:45 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Дјевојчица Нађа Роквић учесница хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима"

Међу одабраним талентима који ће учествовати у хуманитарној акцији је и десетогодишња Нађа Роквић из Приједора. Ријеч је о мултиталентованој ученици петог разреда Основне школе "Бранко Ћопић" и другог разреда Основне музичке школе "Саво Балабан", одсјек клавир.
Нађа Роквић - Фото: СРНА
Нађа РоквићФото: СРНА

Роквићева каже да је поносна што ће на тај начин помоћи својим вршњацима са здравственим проблемима.

"Познајем дјечака који има проблеме са кретањем. Зато му је потребан уређај који би му олакшао опоравак и помогао му да има бољи живот. Срећна сам што сам дио ове велике акције и што могу пјесмом помоћи својим вршњацима", рекла је Нађа.

Њени родитељи су, такође, поносни што ће те вечери бити њена пратња и подршка на важној донаторској вечери у оквиру акције "С љубављу храбрим срцима".

Мајка Вања изјавила је Срни да је Нађа одлична ученица и да своје обавезе са лакоћом обавља, као и да је још од своје треће године члан Дјечијег хора "Вилењак".

"Ове године је наступала на `Ђурђевданском фестивалу` са пјесмом `Крила маште` гдје је освојила награду жирија", рекла је Нађина мајка.

Тата Мићо додаје да његова кћерка воли спорт. Раније је тренирала тенис и одбојку, а сада тренира гимнастику.

"Нађа похађа школу цртања, учи енглески језик, а бави се и глумом као члан школске драмске секције", рекао је Мићо.

Он додаје да је њихова родитељска обавеза да Нађу подржавају у свим њеним активностима, као што подржавају и њеног старијег брата Марка, који има 17 година и такође се бави музиком.

"Поносни смо што је изабрана да буде учесник ове хуманитарне акције и што ће бити у прилици да помогне дјеци којима је потребна помоћ", рекао је Мићо.

Он је додао да је срећан што ће Нађа учешћем на хуманитарној вечери имати могућност да допринесе да дјеца, због којих се организује ово донаторско вече, имају љепше и срећније дјетињство.

Под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и ове године, девети пут, реализује се акција "С љубављу храбрим срцима", у оквиру које ће 23. децембра од 17.00 часова бити одржано донаторско вече у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Средства прикупљена у овогодишњој акцији биће искориштена за набавку уређаја за роботски асистирану рехабилитацију дјеце са поремећајима кретања.

У Републици Српској годишње од 150 до 200 дјеце има потребу за интензивним физикалним третманом, уз коришћење роботике, а такав савремени третман не могу добити ни у Републици Српској нити у Србији.

Новина је да су партнери предсједника Републике у овогодишњој хуманитарној акцији млади таленти из Градишке, Приједора, Бијељине, Угљевика, Теслића, Требиња, Источног Сарајева, Добоја, Мркоњић Града, Прњавора, Дрвара, Бањалуке и Зворника.