latinica  ћирилица
16/12/2018 |  08:42 | Аутор: РТРС

Хладно и без падавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјењиво облачно и хладно вријеме, без падавина.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Током пријеподнева доћи ће до смањења облачности, па се очекују сунчани интервали и сунчано вријеме.

Једино ће остати промјењиво до претежно облачно на планинама на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и током ноћи доћи ће до повећања облачности, а на планинана на југозападу почеће да пада слаб снијег.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар, у Херцеговини бура, која ће крајем дана слабити.

Највиша дневна температура ваздуха од минус два до два, на југу до шест, а у вишим предјелима минус седам.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у Херцеговини јутрос преовладава ведро вријеме, а у осталим крајевима претежно облачно. Слав снијег ппонегдје пада на истоку и сјевероистоку.

Најнижа температура ваздуха од минус 14 степени јутрос је у 7.00 часова измјерена на Бјелашници, затим на Чемерну минус девет, у Калиновику минус осам, а на Хан Пијеску и на Иван Седлу минус седам.

На Сокоцу и у Невесињу јутрос је било минус шест степени, у Крупи на Уни, Гацку и Бихаћу минус пет, у Мркоњић Граду, Новом Граду, Бугојну и Сарајеву минус четири, у Приједору, Српцу, Шипову, Рибнику и Санском Мосту минус три, у Бањалуци Сребреници, Билећи, Тузли, Градачцу, Широком Бријегу минус два, у Бијељини и Добоју минус један, у Требињу, Брчком и Зворнику нула, а у Неуму три степена Целзијусова.

Висина снијега јутрос у Шипову износи 45 центиметара, у Калиновику 40, на Хан Пијеску 39, у Бијељини и Мркоњић Граду 35, на Чемерну 32, у Зворнику и Крупи на Уни 30, у Добоју 29, у Бањалуци, на Сокоцу и у Срербреници 27, у Новом Граду 20, у Српцу 19, у Приједору и Рудом 17, у Невесињу 10, у Гацку седам и у Билећи три центиметра.