latinica  ћирилица
16/12/2018 |  11:17 ⇒ 11:22 | Аутор: СРНА

Бањалука наредне године добија два нова вртића

У бањалучким насељима Центар, Старчевица и Лазарево наредне године планирана је градња два нова вртића и реконструкција једног, речено је Срни у градском Одјељењу за комуналне послове.
Бањалука: Вртић "Јежева кућица" (Фото: eobrazovanje.com) -
Бањалука: Вртић "Јежева кућица" (Фото: eobrazovanje.com)

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да ће у Лазареву послије неколико година чекања бити изграђено ново обданиште на локацији код вртића "Колибри", те да је вриједност овог пројекта око 1.400.000 КМ.

Према његовим ријечима, планирано је да почетком године или најкасније на прољеће почне градња вртића и да у 2019. буде реализована прва фаза радова, односно изграђен и покривен објекат, а завршен 2020. године.

Нови вртић биће изграђен и у насељу Старчевица, а требало би да се налази у бившој просторији Градске развојне агенције /ЦИДЕА/.

У насељу Центар биће обављена потпуна реконструкција најстаријег вртића у Бањалуци "Јежева кућица", који ће наредне године прославити 70 година постојања. Тај посао биће завршен заједничким средствима Развојног програма УН /УНДП/ и града.

Нацртом буџета града за наредну годину планирано је око 800.000 КМ за изградњу, доградњу и реконструкцију вртића у Бањалуци.