latinica  ћирилица
16/12/2018 |  12:21 | Аутор: СРНА

УИО: Одузета роба због повреде интелектуалне својине

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ одузели су од увозника из Високог 36 копија женских торби марке "Булгари" и 14 копија женских торби марке "Шанел" због кршења интелектуалне својине, саопштено је из УИО БиХ.
УИО БиХ - Фото: РТРС
УИО БиХФото: РТРС

У саопштењу се наводи да су службеници УИО БиХ, Царинска испостава Сарајево, открили недозвољен промет робе код увозника из Високог у пошиљци која се састојала од женских торби, бижутерије и етикета поријеклом из Кине.

"С обзиром да се радило о роби из посебне наредбе УИО, извршен је детаљан физички преглед пошиљке и том приликом исказана је сумња у повреду интелектуалне својине код женских торби робне марке `Булгари`, `Шанел`, `Диор`, `Фенди` и `Гучи`", наводе из УИО БиХ.

Роба је узрокована, фотографисана и од законских заступника затражено је да се изјасне и провјере да ли се ради о повреди интелектуалне својине, што је утврђено код копија женских торби марке "Булгари" и марке "Шанел".

За остале робне марке се чека повратна информација од заступника, а због сумње у повреду интелектуалне својине ова роба је привремено одузета.