latinica  ћирилица
16/12/2018 |  15:47 | Аутор: СРНА

Подгорица: Милан Кнежевић поново лидер ДНП-а

Милан Кнежевић поново је изабран за предсједника Демократске народне партије на конгресу странке, који је одржан данас у Подгорици.
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet) -
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet)

Кнежевић, који је добио једногласну поршку, поручио је да ће се ДНП снажно залагати да Црна Гора, као грађанска држава обезбиједи исти институционални третман свих националних и етничких заједница.

Он је навео да ће ова партија наставити да инсистира на измјенама химне и државних обиљежја ради постизања компромисног рјешења које би било прихватљиво убједљивој већини грађана Црне Горе.

Конгресу су, осим челника опозициног Демократског фронта, чији је дио и ДНП, присуствовали представници Уједињене Црне Горе, СНП-а и ванпарламентарне Праве Црне Горе.

Међу присутнима није било представника СДП-а, Демократа, Уре и Демос-а.

Конгрес је одржан под слоганом "Нема повлачења, нема предаје".

Милан Кнежевић је прошле седмице изашао из Скупштине Црне Горе у којој је био од 29. новембра због пријетњи да ће бити ухапшен, јер није хтио да свједочи ко му је тражио 10.000 евра да би га ослободио четири мјесеца затвора због напада на полицајца током мирних протеста ДФ 23. октобра 2015. године.

Он је из парламента изашао након што је Уставни суд Црне Горе поништио одлуку Врховног и Апелационог суда да он и Небојша Медојевић, као посланици, буду стављени у затвор без скидања посланичког имунитета, јер су свједоци, а не оптужени.