latinica  ћирилица
16/12/2018 |  16:25 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Јеринић: Имам подршку 90 одсто странака

Независни кандидат за градоначелника Добоја Борис Јеринић тврди да има подршку 90 одсто политичких странака које партиципирају у Скупштини града. Та подршка стигла му је и из Уједињене Српске. Јеринић је за сада једини кандидат за градоначелника Добоја за предстојеће пријевремене изборе, након што је његов претходник Обрен Петровић изабран за посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. Избори ће бити одржани 17. фебруара.

Из Уједињене Српске кажу да је више разлога за подршку Јеринићу, која је важна за град Добој. Предсједник ове странке, Ненад Стевандић сматра да ће Добој, избором Јеринића, за своје развојне пројекте имати подршку Бањалуке и Сарајева, што је прва прилика послије рата.

- Добој има такву прилику да погура свој економски развој јединством свих власти у Добоју, Бањалуци и Сарајеву, што је и разлог да подржимо Јеринића - рекао је Стевандић.

Јеринић је већ добио подршку СНСД-а и Демократског савеза Недељка Чубриловића, очекује подршку ДНС-а, а разговори ће услиједити и са осталим странкама у Добоју.

- У овом моменту ми имамо подршку 90 одсто политичких партија које партиципирају у Скупштини града и вјерујем да је побједа извјесна - каже он.

Тврди да Добој има шансу да реализује бројне пројекте. Ту шансу препознали су и у Уједињеној Српској.

- Ми нисмо имали ни ресурсе ни средства, али смо добар резултат постигли искључиво нашим радом и личним учешћем - наводи Ранкица Панић, појединаца, предсједница ГО Уједињене Српске Добој.

Избори за градоначелника Добоја биће одржани 17. фебруара, а осим Јеринића незванично се помињу имена још неколико кандидата. Јеринић је, као и његов претходник Обрен Петровић, припадао СДС-у, а након разлаза с том странком биће независни кандидат.