latinica  ћирилица
18/12/2018 |  12:00 ⇒ 19:24 | Аутор: СРНА

Отворити питање смјене Звиздића као члана Колегијума Представничког дома

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас да постоје модели да се отвори питање смјене Дениса Звиздића као члана Колегијума овог дома, о чему ће бити ријечи наредних дана.

Он је оцијенио крајње недопустивим да Звиздић на јучерашњем састанку са замјеником америчког државног секретара Џоном Саливеном износи негативне тврдње о кадровима СНСД-а и предсједнику ове странке Милораду Додику, као и институцијама Републике Српске.

"Због тога нећемо дозволити да неко користи Републику Српску и њене кадрове на начин како то мисли сарајевска чаршија или врх СДА", рекао је Кошарац новинарима у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, Звиздић је тражио америчку подршку да се изврши притисак како би све одлуке биле донесене прије него што кадар СНСД-а дође на позицију предсједавајућег Савјета министара.

Он је потврдио да се због тога разматрају модели Звиздићеве смјене како би се послала порука да нема подршку СНСД-а.

"Зашто би Звиздић имао нашу подршку, када подршку нема Зоран Тегелтија за предсједавајућег Савјета министара и када се не поштују рокови за формирање извршне власти у заједничким институцијама како прописује Закон о Савјету министара", упитао је Кошарац.