latinica  ћирилица
18/12/2018 |  13:43 | Аутор: СРНА

РУГИП: У наредној години нови сервиси за грађане

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове од наредне године планира да уведе нове електронске сервисе, којима ће пружање услуга грађанима бити омогућено и посредством интернета, најављено је на данашњем новогодишњем пријему за новинаре ове управе.
РУГИПП - Фото: илустрација
РУГИППФото: илустрација

Помоћник директора ове управе за информационе технологије катастра непокретности Станко Свитлица најавио је успостављање електронске земљишне књиге, књиге уложених уговора и електронског шалтера и позвао медије да прате активности Управе, да би грађани били правовремено и објективно информисани о новим услугама.

"Трудићемо се да сарадња између Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове и медија буде коректна, прије свега у интересу грађана, односно јавности", рекао је Свитлица.

Свитлица је нагласио да је Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове у свом досадашњем раду имала огромну подршку и предсједника Српске и Владе Републике Српске.

Пријему ове управе, организованом поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, присуствовали су представници свих медијских кућа у БиХ.