latinica  ћирилица
18/12/2018 |  15:32 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Приједор: Културне установе задовољне радом у овој години

Установе у области културе у граду Приједору, генерално, задовољне радом у протеклој години. Иако поједине планове нису успјели реализовати, заједничко за све је, да су задовољни урађеним у 2018. години.

Мишљење о раду установа културе у граду на Сани имају и Приједорчани.

Анкетирани грађани Приједора сагласни су да у том граду има културних садржаја али да би их могло бити и више, те да Приједорчанима недостаје Дом културе.

Радом у прошлој години задовљоно руководство позоришта и музеја Козаре. Издвајају неке од најзначајнијих реализованих пројеката.

"Ми смо послије 40 година добили нови свјетлосни тонски парк, дакле промијенили смо комплетну опрему у позоришту Пријеодр. У продукционом смислу морам истаћи да је то представа "Колубарска битка", каже Зоран Барош, директор позоришта Приједор.

"Дефинитивно могу рећи да је то Друго међународно Бијенале радова на папиру, престижна међународна манифестација гдје је узело учешће око стотињак аутора", наводи Зоран Радоњић, директор Музеја "Козара" Приједор.

Бројне зацртане циљеве у 2018. реализовали су и у "Галерији 96" и библиотеци.

"Изложба коју смо радили са основцима града Приједора најљепше ћирилично слово. Друга активност која је била најпосјећенија јесте наступ Марка Шелића Марчела", рекла је Мара Врзић Ећим, директорица Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Приједор.

Поједине установе културе у Приједору нису успјеле реализовати све зацртане циљеве, али како кажу, увијек остаје наредна година за наставак рада.