latinica  ћирилица
18/12/2018 |  15:40 | Аутор: СРНА

Поповић: Дијалог Београда и Приштине уз посредовање Русије

Ако дијалог Београда и Приштине буде обновљен, требало би искључиво да се води уз посредовање Русије и других чланица Савјета безбједности УН, изјавио је данас министар за иновације Србије Ненад Поповић, на састанку са амбасадором Русије Александром Чепурином.
Београд - Приштина - Фото: илустрација
Београд - ПриштинаФото: илустрација

Поповић је истакао да формирање војске самопроглашеног Косова означава коначан крах Бриселског споразума /под покровитељством ЕУ/ који је, како је истакао, "открио праве намере појединих западних земаља да Приштина у Бриселском дијалогу све добије, а да Србија све изгуби".

Из Владе Србије је саопштено да је Поповић пренио захвалност Чепурину на подршци Русије у очувању територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Поповић је истакао да је та подршка исказана захтјевом за одржавање сједнице Савјета безбједности УН након што је парламент у Приштини усвојио законе о формирању војске самопроглашеног Косова, али и недавно приликом гласања против пријема те лажне државе у Интерпол.

Чепурин је још једном поновио став да ће Русије наставити да принципијелно поштује међународно право и Резолуцију 1244 Савјета безбједности УН, по којима је Косово и Метохија саставни и неотуђиви дио Србије.