latinica  ћирилица
18/12/2018 |  16:32 ⇒ 19:53 | Аутор: АТВ

Обралија против Обралије: Демантовао сам себе

Замјеник предсједника Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ Енес Обралија дематовао је данас сам себе.
Енес Обралија - Фото: РТРС
Енес ОбралијаФото: РТРС

Наиме, он је рекао да Дирекција за координацију полицијских тијела мора да обезбјеђује предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, да би то накнадно демантовао у изјави коју је дао за АТВ.

"Видим да су неки портали пренијели да ће морати, ништа се не мора, мора се само умријети, али дај Боже. Није баш пренесено онако како сам ја рекао. Моје мишљење је и то је мој став да је питање свих питања пред Независним одбором, МУП-ом Републике Српске и Дирекцијом за координацијом да се што прије у складу са законима у БиХ да се обезбиједи обезбјеђење тренутно предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика. Став о том питању ће Одбор заузети на некој од наредној сједница, наком што информишемо све чланове. Данас смо нас тројица били и жељели смо се увјерити шта је Дирекција по том питању подузела након што је Милорад Додик изабран у Предсједништво и налазе се рјешења. Ја се надам да ће се та рјешења изнаћи до краја године и да ће се капацитети Дирекције ставити у функцију обезбјеђења члана Предсједништва. То је став мој који ја не мијењам", рекао је Обралија за АТВ.

Након састанка са руководством Дирекције, на којем је разговарано о изналажењу рјешења о начину обезбјеђења Додика, који тражи да га наставе обезбјеђивати припадници МУП-а Републике Српске којима једино вјерује, Обралија је рекао новинарима да тај посао Дирекција треба и мора да ради.

"Врло су јасна правила и познате процедуре, а не могу рећи да ли Додик има или нема повјерење у припаднике Дирекције, у којој је ангажован и велики број људи из Републике Српске. Ја немам никакве резерве када су у питању сви запослени у Дирекцији", изјавио је Обралија.

Неколико сати након прве изјаве, Обралија је демантовао сам себе.