latinica  ћирилица
18/12/2018 |  21:03 | Аутор: Б92

Преокрет Фенербахчеа, са -18 до побједе над ЦСКА

Кошаркаши Фенербахчеа су у 13. колу Евролиге остварили велику побједу пошто су код куће савладали екипу ЦСКА из Москве са 79:75.
Евролига (илустрација) -
Евролига (илустрација)

Изабраници тренера Жељка Обрадовића још једном су показали какву имају менталну снагу пошто су готово изгубљену утакмицу успjели да преокрену и рijеше је у драматичном финишу.

Московљани су имали предност готово до пред сам крај меча. Та предност је на полувремену била 12 поена (36:48), да би на крају треће четвртине резултат био 44:62.

Ипак, за ношени подршком са трибина кошаркаши Фенербахчеа су одиграли одлично у посљедње двије четвртине па су на крају заслужено стигли до побједе.

Фенербахче је прву предност стекао тек на 59 секунди до краја када је Јан Весели погодио за два поена (77:75), да би у самом финишу Костас Слукас погодио оба бацања за коначних 79:75.

Бивши кошаркаш Партизана Јан Весели био је најбољи у побједничкој екипи са 19 поена, десет скокова и три асистенције, а одмах иза њега по учинку били су и кошаркаши, Марко Гудурић са 15 поена, три скока и четири асистенције и Никола Калинић који је постигао десет поена.

Луиђи Датоме је такође имао двоцифрен учинак, меч је завршио са десет поена.

Код "армејаца", чак петорица кошаркаша имали су двоцифрен учинак. Вил Клејбурн је постигао 17, Кори Хигинс 12, Отело Хантер и Серхио Родригез по 11, а Данијел Хакет десет поена.

Изабраници Жељка Обрадовића су убједљиво први, имају 12 побједа и само један пораз, док је ЦСКА трећи са скором 10-3.