latinica  ћирилица
18/12/2018 |  21:31 | Аутор: Б92

Асвелу драма против Зенита, Партизан држи све у својим рукама

Кошаркаши Асвела побеијдили су Зенит у гостима послије продужетка са 84:83 у посљедњем колу групе Ц Еврокупа и олакшали посао Партизану.
Еврокуп (илустрација) -
Еврокуп (илустрација)

Асвел је у Санкт Петербургу надокнадио минус од 11 поена и изборио продужетке, а онда у додатних пет минута дошао до побједе која много значи у расплету ове групе.

Екипа коју посједује Тони Паркер се придружила "слијепим мишевима" у нокаут фази и једини су безбједни.

Тако ће Партизану у сриједу бити потребан било какав тријумф над Турк Телекомом за четврто мјесто, а ако он буде са пет и више поена разлике, у сљедећу фазу ће са треће позиције.

Такав распоред би се десио, јер би се створио круг од три тима са истим учинком 4-6 (Зенит-Партизан-Турк Телеком) у којем српски клуб има одличну позицију, јер више не зависи од Трента.

Ако Партизан побиједи са 4 разлике, уз понављамо очекиван тријумф Валенсије у Тренту, онда би највјероватније био четврти јер Зенит има бољу кош разлику.

Што се тиче меча у Санкт Петербургу, домаћин је много боље отворио сусрет, током већег дијела првог полувремена имао и двоцифрену предност, али је на крају прокоцкао и пропустио прилику да овјери трећу позицију.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Амине Нуа са 17 поена и 6 скокова, Мантас Калнијетис додао је 14, један више од Теа Маледона, док су по 12 постигли Алфа Каба, Жан-Шарлс Ливио и Демаркус Нелсон.

Код Зенита двоцифрени су једино били Сергеј Карсјов са 14, односно Џејлен Рејнолдс са 12 поена , док Марко Симоновић није играо.