latinica  ћирилица
19/12/2018 |  08:18 | Аутор: sputniknews.com

Вучић задовољан резултатима сједнице СБ УН о КиМ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је за да је задовољан резултатима сједнице Савјета безбједности УН, јер је Србија имала прилику да на отвореној сједници упозна међународну јавност са ситуацијом на Косову и Метохији послије увођења такси на српску робу и одлуке о трансформацији безбједносних снага Косова у оружане снаге.
Вучић у Савјету безбједности УН, архив - Фото: Screenshot
Вучић у Савјету безбједности УН, архивФото: Screenshot

„Показали смо онима који се залажу за косовску независност шта су створили“, додао је предсједник Вучић за Глас Америке.

Он је присутне на сједници Савјета безбједности у понедјељак обавијестио о томе да је Србија испунила све обавезе из Бриселског споразума, док, како је рекао, „Приштина није испунила ништа“.

Како подсјећа Глас Америке, обавијестио их је и о свакодневним нападима на Србе, о хапшењу директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Предсједник Србије је рекао да Србија придаје посебан значај присуству и дјеловању УНМИК-а на Косову, имајући у виду да је политичко-безбједносна ситуација на Косову и даље нестабилна.

Предсједник Вучић састао се послије седнице СБ УН и са генералним секретаром УН Антонијом Гутерешом, с којим је разговарао о једностраним потезима Приштине и ситуацији у региону.