latinica  ћирилица
19/12/2018 |  12:25 ⇒ 17:58 | Аутор: СРНА

Бурсаћ: Ауто-пут Бањалука-Приједор огромна капитална инвестиција

Изградња ауто-пута Бањалука-Приједор огромна је капитална инвестиција која ће Приједору омогућити отварање према другим регијама у БиХ, Србији и према ЕУ, рекао је данас предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Саша Бурсаћ.

Бурсаћ је захвалио Милораду Додику, који је био предсједник Владе и предсједник Репулике Српске, Жељки Цвијановић, која је била предсједник Владе, и Неђи Трнинићу, као ресорном министру, што су урадили све што је потребно да се од визије дође до потписивања уговора о концесији за изградњу овог ауто-пута.

"Ово је огромна капитална инвестиција која ће нам, ако буде завршена у року, већ од 2024. године омогућити отварање према другим регијама у БиХ, Србији, према ЕУ и то ће донијети нешто ново и у Приједору", рекао је Бурсаћ на конференцији за новинаре.

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Дражен Врховац истакао је да је ријеч о највећем пројекту у посљедњих 50 година који је дошао до фазе финализације и потписа.

"Цијела мрежа ауто-путева јасан је показатељ равномјерног развоја Републике Српске и то је предуслов и привредних активности, али и демографских и свих других политика које Влада Републике Српске спроводи у континуитету", истакао је Врховац.

Он је позвао локалну власт у Приједору да убудуће што непосредније сарађује са новоизабраном Владом Републике Српске, а све за добробит свих грађана Приједора и регије.

Замјеник предсједника Градског одбора СНСД-а Драгослав Кабић истакао је да се континуитет улагања Владе Републике Српске у Приједор и приједорску регију наставља и изградњом моста на ријеци Сави и завршетком ауто-пута Бањалука-Градишка.

"Ови пројекти ће допринијети повезивању са земљама у окружењу и шире и створити могућност за бржи развој овој дијела Републике Српске", рекао је Кабић.