latinica  ћирилица
19/12/2018 |  14:04 ⇒ 17:28 | Аутор: СРНА

Вилић: Врло брзо на трагу рјешења обезбјеђења чланова Предсједништва

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић рекао је данас да ће Дирекција "врло брзо бити на трагу рјешења обезбјеђења чланова Предсједништва БиХ".

Вилић је истакао да је МУП Републике Српске одмах рекао да не жели да потпише Споразум о кориштењу система радио-везе између полицијских агенција и да је то у реду.

"Једног дана када схвате која је корист од тога можда промијене мишљење", изјавио је Вилић током традиционалног догађаја "Кафа и дружење са новинарима".

Према његовим ријечима, остављена је могућност онима који нису потписали споразум, а прије тога су дали сагласност, да то учине.

"Данас и сутра контактираћемо комесаре да приступе потписивању, с обзиром да су раније дали сагласност", навео је Вилић.

Он је указао да је сарадња са полицијским агенцијама у БиХ више него задовољавајућа.

Вилић је саопштио да је недавно завршена процедура пријема 50 нових кадета.

Према његовим ријечима, 2018. година је, када је ријеч о Дирекцији, била "врло изазовна, са одређеним резултатима и врло позитивна".

"На многим пољима остварени су одређени помаци, резултати и можемо да кажемо да смо више него задовољни 2018. годином. Надати се да имамо контитнуитет и за 2019. годину", рекао је Вилић.

Према његовим ријечима, Дирекција је у протеклом периоду реализовала велики број активности које произилазе из њене законске надлежности, а при том усмјерене на изградњу капацитета Дирекције и унапређења сарадње са домаћим и међународним партнерима.

"Током реализације послова и задатака из своје надлежности Дирекција је дјеловала у духу транспарентности и отворености ка грађанима и јавности, те на тај начин остваривала добру и професионалну комуникацију и сарадњу са представницима медија", нагласио је Вилић.